PDA

View Full Version : Default howto make apache backup server on win or linux



zeek
08-12-2009, 12:09 PM
Hi, I just wonderind does anyone know how to set up apache servers, baisicly I would like to make master / slave apache server in case if 1st stops 2nd come up without time lose.

I'm using win 2k3 but It doesn't mater it could be linux as well (better ubuntu or debian)

thewebhostingdi
08-12-2009, 07:25 PM
It is not possible to use two apache servers. I prefer you to use load balancing in this case.

zeek
08-12-2009, 07:43 PM
why it is not possible, I thought it will be something similar like a bind9 srv when I've got master server and slave for backup which fetch out all changes form master. Does load balancer synchronize data on all servers or it just controls trafic. Actualy I don't have anything big just small webserver with medium size database.

thewebhostingdi
08-14-2009, 04:27 PM
OK. There is one Apache module "mod_proxy" for load balancing in Apache server. Please refer below article for for more details:

http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mod_proxy_balancer.html

Thanks!