Добрий день! Донька зовсім не зацікавлена в історії та постійно повторює, що це просто набір непотрібних дат і прізвищ. Я пробую пояснити їй важливість предмета, але не завжди можу сама допомогти, адже багато чого вже забулося зі шкільних часів. Як краще зацікавити підлітка історією та показати, що її вивчення може бути справді змістовним?
У мене була подібна ситуація із сином. Спочатку він теж сприймав історію як нудне заучування великої кількості дат і прізвищ. Особливо не подобалося те, що потрібно було запам'ятовувати події без особливого розуміння того, чому вони взагалі відбулися. Ситуація змінилася після того, як ми вирішили займатися додатково з викладачем. Репетитора з історії України знайшли через Teachme /teachme.expert/repetytory/ukrainian-history . Викладач одразу змінив підхід — замість простого заучування дат вони розбирали причини та наслідки подій, характери історичних постатей і зв'язок між різними періодами. Ще сподобалося, що складні теми пояснювали через цікаві приклади та паралелі із сучасністю. Завдяки цьому син почав краще розуміти матеріал і вже не сприймав історію як безглузде зубріння. Поступово з'явився власний інтерес, а разом із ним покращилися й результати в школі.