Przyjechałem do Polski z Ukrainy

1. soumitss
    soumitss
    Dzień dobry. Przyjechałem do Polski z Ukrainy, mam firmę jednoosobową, chcę kupić jakiś mały działający biznes, np. warsztat samochodowy albo myjnię. Nie znam dobrze polskich przepisów dotyczących zakupu firmy. Gdzie szukać ofert i jakie dokumenty są potrzebne? Język polski znam dość dobrze, ale przepisy to inna sprawa.
  2. hydrogenn
    hydrogenn
    Mój znajomy z Ukrainy kupił w zeszłym roku warsztat detailingu w Rumi, więc trochę wiem. Oferty przeglądał na kupbiz.pl, jest tam kategoria usług motoryzacyjnych i myjni. Dużą pomocą były gotowe wzory umów: przedwstępna, cesja najmu, protokół zdawczo-odbiorczy, bo przy nieznajomości przepisów łatwo coś przeoczyć. Najczęściej kupuje się nie całą spółkę, a wyposażenie, klientów i przejmuje najem lokalu. Szczerze, bez polskiego księgowego lub prawnika bym się nie odważył, oni sprawdzą szczegóły. Rada: sprawdź dokładnie umowę najmu, czy właściciel lokalu zgodzi się na cesję na ciebie, to kluczowy punkt.
Results 1 to 2 of 2

Find Web Hosting      
  Shared Web Hosting UNIX & Linux Web Hosting Windows Web Hosting Adult Web Hosting
  ASP ASP.NET Web Hosting Reseller Web Hosting VPS Web Hosting Managed Web Hosting
  Cloud Web Hosting Dedicated Server E-commerce Web Hosting Cheap Web Hosting

Premium Partners:

Visit forums.thewebhostbiz.com: to discuss the web hosting business, buy and sell websites and domain names, and discuss current web hosting tools and software.